Inception (2010) Începutul Film online  Genul : ACTIUNE | MISTER | S.F | THRILLER
GD Star Rating
loading...
Youtubevideo.ro Filme Online HD.Singurul site care va ofera filme online subtitrate la o calitate HD rezolutie 720. Pentru a viziona un film aici, nu daţi datele personale, nici bancare, indiferent ce player vi le cere.Vizionarea filmelor este GRATUITA  

– Ideea excelenta, originala cu enorme resurse, putea sta la baza unui scenariu copleşitor.
– Finalul – genial prin eleganta si simplitatea cu care în câteva cadre din final schimbă complet perspectiva asupra întregului film.
Aici este nevoie să mă explic puţin şi ca sa pot face acest lucru, este necesar să rememorăm câteva aspecte din scenariu, astfel:
– Fiecare membru din echipa are câte un totem căruia trebuiau sa-i memoreze toate detaliile şi imperfecţiunile, acesta fiind şi elementul de control, (în cazul în care totemul există atunci sunt în visul lor – în caz contrar se găsesc fie în visul altcuiva, fie în realitate). Aceasta este o regulă care ni se dezvăluie când intră ultimul membru in echipă – Ariadne.
– Singurul care face exceptie de la regula este Dom Cobb. Totemul sau este preluat din „seiful memoriei” sotiei sale (Mal) in timpul visului lor comun şi nu are reprezentare în plan fizic (nu există în realitate) fiind doar o imagine mentala a totemului soţiei sale, pe care o preia după moartea acesteia făcând-o propriul sau totem.
În ultimele cadre, în locul aşteptatei transfocări pe scena întâlnirii lui Dom Cobb cu copii (dacă finalul ar fi fost unul clişeistic), această scenă, dimpotrivă este părăsită de obiectiv, care, printr-un travling lateral explorează o scenă aparent fără importanţă în care apare masa din respectiva cameră, parcă avertizând cinefilul de dezvăluirea unui element surpriză. Şi într-adevăr… spre finalul mişcării de travling, intră în cadru totemul lui Dom – titirezul învartindu-se, dupa care… blackout – prin această închidere bruscă, regizorul parcă întrebând cinefilul: „Eeei… şi acum spune tu cum s-a ajuns aici, ştiind că totemul lui John nu poate să apară decât în visul său (acesta fiind şi elementul de control care diferenţiază visul de realitate)?” – lăsând finalul deschis unei largi palete de scenarii posibile pe care cinefilul este invitat să şi le imagineze. Mie mi s-a părut genial finalul, dar desigur aceasta este o părere strict personală.
ŞI TOTUŞI…
– Scenariul este mai mult complicat decât complex. Dacă am exclude scenele de acţiune, şi încurcăturile care apar în timpul acestora, nu am mai rămâne cu mare lucru.
– Un film făcut parcă doar pentru emisfera stângă a creierului, păcătuind printr-un mare dezechilibru dintre raţiune şi afect, resursele intelectului raţional fiind mult mai intens solicitate decât resursele afective. Chiar dacă ideea scenariului oferea posibilităţi vaste de introducere şi a unor scene în care personajele ar fi putut exprima o mare varietate de emoţii, acestea sunt relativ puţine iar emoţiile sunt destul de inexpresiv şi de plat exprimate. Şi cum pe baza emoţiilor se formează predispoziţiile (sau cum îi spunem noi starea de spirit), lipsa acestora ne dă un sentiment de „lipsă de culoare” a filmului, de tern, de cenuşiu.
– Un alt element de lipsă de echilibru a structurii filmului o constituie numărul şi lungimea scenelor de acţiune, mult mai multe şi mult mai lungi decât o cerea ideea de bază.

Inception (2010) Începutul, 9.0 out of 10 based on 8 ratings
728x90

Tags:  , , , , , , , , , , , ,

Spune-ţi părerea despre acest film.Pentru a scrie parearea ta trebuie sa fii autentificat .

Te rugam sa te loghezi cu contul de FACEBOOK sau sa te inregistrezi pe site.

You must be Logged in to post comment.

Filme online HD subtitrate

... ...
Inline
Inline